19.2 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 8:06
No menu items!

OMS: Încă jumătate de milion de oameni ar putea muri până în februarie 2022. Rusia, Ucraina și România, în topul țărilor cu cele mai multe cazuri

spot_img

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) trage un semnal de alarmă cu privire la ritmul ”foarte îngrijorător” al transmiterii COVID-19 în Europa, avertizând că s-ar putea ca încă jumătate de milion de oameni să moară până în februarie, relatează AFP.

Numărul cazurilor noi pe zi este în creştere de aproape şase săptămâni la rând în Europa, iar numărul deceselor zilnice este în creştere de mai mult de şapte săptămâni consecutive – aproximativ 250.000 de îmbolnăviri şi 3.600 de morţi zilnice, potrivit datelor centralizate de AFP.

Actuala creştere este alimentată de Rusia, care a înregistrat 8.162 de morţi din cauza COVID-19 în ultimele şapte zile, Ucraina, cu 3.819 de morţi, şi România, cu 3.100 de morţi.

Potrivit unor date OMS Europa, spitalizările s-au dublat în decurs de o săptămână.

”Suntem, din nou, epicentrul”, a spus, joi, într-o conferinţă de presă online, diectorul OMS Europa Hans Kluge.

”Ritmul actual al transmiterii în cele 53 de ţări din regiunea europeană este îngrijorător. Dacă rămânem pe această traiectorie, am putea să avem altă jumătate de milion de morţi din cauza COVID-19 în regiune până în februarie”, a precizat acesta.

OMS explică această creştere a numărului cazurilor de COVID-19 printr-o combinaţie între o vaccinare insuficientă şi o relaxare a măsurilor de combatere a pandemiei.

                                                                                                                 Adina Silav