15.2 C
București
vineri, 30 septembrie 2022 - 10:36
No menu items!

OMS, împotriva certificatelor de imunitate și a eliminării restricțiilor la călătorii internaționale

spot_img

Organizația Mondială a Sănătății nu sfătuiește guvernele să ceară dovezi ale vaccinării sau imunității Covid ca o condiție pentru călătoriile internaționale, invocând „aspecte critice încă necunoscute” cu privire la eficacitatea lor în reducerea transmisiei și a disponibilității limitate, relatează The Guardian.

„În prezent, nu introduceți cerințe privind dovada vaccinării sau imunitatea pentru călătoriile internaționale ca o condiție de intrare, deoarece există încă necunoscute critice cu privire la eficacitatea vaccinării în reducerea transmiterii și disponibilitatea limitată a vaccinurilor”, a afirmă un grup de experți ai OMS.

„Dovada vaccinării nu ar trebui să scutească călătorii internaționali de la respectarea altor măsuri de reducere a riscului de călătorie.”

Cu toate acestea, eforturile de a crea un cadru global pentru călătoriile aeriene sigure în Covid continuă în sectorul privat.

Grupul de 19 membri al OMS format din experți independenți, într-o listă de recomandări, a îndemnat, de asemenea, țările să monitorizeze variantele de virus, precum cele identificate de Marea Britanie și Africa de Sud, pentru a evalua efectele asupra eficacității vaccinurilor, medicamentelor și testelor de diagnostic.

Acesta a solicitat promovarea transferului de tehnologie către țările cu venituri mici și medii, cu capacitatea potențială de a accelera producția globală de vaccinuri Covid.

De asemenea, au fost necesare cercetări suplimentare cu privire la „necunoscutele critice despre eficacitatea vaccinării Covid în timpul transmiterii, durata protecției împotriva bolilor severe și infecțiilor asimptomatice”, precum și durata imunității după infecție sau vaccinare și protecția după o singură doză, a spus grupul.