20.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 15:40

Omorât de un șofer băut la câteva minute după ce a fost eliberat din închisoare

spot_img

Victima accidentului – un tânăr de 28 de ani – executase o pedeapsă de trei ani de închisoare pentru furt, în Penitenciarul Poarta Alba

0accident-triunghi

Un bărbat de 28 de ani, eliberat din Penitenciarul Poarta Albă, unde a ispăşit trei ani de închisoare pentru furt, a murit la câteva minute după ce a ieşit pe poarta închisorii. Tânărul – care fusese eliberat pentru bună purtare – a fost lovit de o mașină condusă de un șofer băut. 

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța au precizat că accidentul a avut loc miercuri seară, în timp ce tânărul de 28 de ani mergea pe marginea străzii împreună cu alţi trei bărbaţi, şi ei eliberaţi din penitenciar, către o staţie de autobuz.

Tânărul a fost lovit de un autoturism care mergea în același sens și a murit pe loc.

Şoferul, în vârstă de 43 de ani, a declarat că nu l-a văzut pe tânăr, care ar fi sărit în faţa maşinii în ultimul moment și, prin urmare, nu ar fi putut să-l mai evite. În urma testării cu aparatul etilotest, s-a stabilit că şoferul avea o alcoolemie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat (aproximativ 1,32 la mie alcool în sânge).

Bărbatul lovit de maşină executase trei ani de închisoare din cei cinci ani pe care îi primise pentru furt şi fusese eliberat pentru bună purtare. Cei trei bărbaţi care îl însoţeau le-au spus poliţiştilor că acesta nu anunţase acasă că urma să fie eliberat, pentru că voia să facă o surpriză familiei.

Șoferul implicat în accident s-a ales cu dosar penal pentru omor din culpă.