3 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 2:51
No menu items!

Omar Hayssam este audiat din nou la DIICOT

spot_img

Sirianul Omar Hayssam este audiat din nou, marți, de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), într-un dosar de fraude economice.

Potrivit unor surse judiciare, Hayssam răspunde întrebărilor anchetatorilor într-un dosar în care este acuzat de spălare de bani, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni, punctul de plecare fiind dosarul “Bucovina”, în care acesta este cercetat pentru că ar fi provocat un prejudiciu de 20 de milioane de euro.

Omar Hayssam a fost dus și pe 2 august la DIICOT de la Tribunalul Bucureşti, după ce instanţa a dispus arestarea lui în dosarul în care este judecat pentru înşelăciune şi delapidare. În acelaşi dosar, instanţa a dispus emiterea unui mandat de arestare în lipsă pentru fratele lui Omar Hayssam, Mohamad Omar.

Hayssam a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, în acest dosar, în octombrie 2012, alături de fratele lui, Mohamad Omar, cumnatul său, Mihai Nasture, şi doi parteneri de afaceri, Viorel Vasile Mafteucă şi Doina Farladanschi, fiind acuzaţi de înşelăciune şi delapidare. Mai multe imobile, terenuri şi instalaţii industriale, precum şi peste un milion de euro sunt puse sub sechestru de către procurorii DIICOT, în această cauză.

Marți, Omar Hayssam a fost adus sub escortă de la Penitenciarul Mărgineni, unde a fost transferat după ce i s-a stabilit regimul de detenție – un regim de detenție închis dată fiind condamnarea acestuia la 20 de ani de închisoare pentru terorism.  Sirianul a fost adus în ţară după şapte ani de la fuga acestuia din România.

C.I.

Foto Liviu Untaru