19.7 C
București
joi, 13 mai 2021 - 19:34

Omar Hayssam a fost arestat preventiv în dosarul „Bucovina” – UPDATE

spot_img

  • UPDATE

Omar Hayssam a fost arestat preventiv în dosarul “Bucovina”, în care este acuzat de înşelăciune şi delapidare, potrivit deciziei luate vineri de Tribunalul Bucureşti, prin care a fost admisă propunerea în acest sens formulată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Instanța a emis un mandat de arestare în lipsă și pe numele lui Mohamad Omar, plecat din România în 2004, înainte de izbucnirea scandalului privind afacerile ilegale ale familiei Omar în România.

  • UPDATE

Judecătorii au respins cererea de amânare a procesului în care procurorii DIICOT cer arestarea preventivă a lui Omar Hayssam, dar și pe cea privind secretizarea ședinței de judecată.

Omar Hayssam a fost adus vineri la Tribunalul Bucureşti (TB), unde se va judeca o cerere a procurorilor DIICOT privind arestarea preventivă a sirianului, în dosarul în care este acuzat de de săvârşirea infracţiunii de  înşelăciune şi delapidare, prejudiciul fiind de aproximativ 20 de milioane de euro. În lipsa unui „apărător de specialitate”, Omar Hayssam a cerut și astăzi amânarea dezbaterilor asupra cererii de arestare preventivă.

Aceasta este a doua oară când Hayssam va fi adus în instanţă.

Miercuri, o judecătoare de la Tribunalul Bucureşti a amânat cererea DIICOT cu două zile, deoarece Omar Hayssam a cerut să fie reprezentat de un avocat ales şi nu de unul din oficiu. Totodată, el a solicitat o pereche de ochelari, motivând că nu vede să citească.

Tot atunci, Hayssam a declarat că solicită instanţelor „internaţionale” şi celor din România redeschiderea dosarelor în care a fost judecat în lipsă.

Surse judiciare anunțau joi ca Omar Hayssam este așteptat vineri și la sediul central al DIICOT, unde este în cercetare din 2005 un dosar separat din afacerile sirianului în România.  Alte trei dosare disjunse în 2006 în urma declarațiilor date de Omar Hayssam au fost închise până în 2011 de procurorii DIICOT.

 

C.I.