30.4 C
București
marți, 3 august 2021 - 15:04

OMAGIU pentru victimele atentatului din Boston

spot_img

OMAGIU pentru victimele atentatului din Boston
foto: abc.net.eu

Oraşul Boston a adus marţi seara un omagiu emoţionant victimelor dublului atentat comis cu o zi înainte în timpul maratonului.

Una dintre reuniuni a fost consacrată celei mai tinere dintre victime, un băieţel în vârstă de opt ani, Martin Richard, ucis la scurt timp după ce şi-a îmbrăţişat tatăl la linia de sosire. Sora sa mai mică, în vârstă de şase ani, şi-a pierdut un picior iar cel de-al doilea ar putea să îi fie amputat, potrivit presei americane.

Marţi seara, peste 1.000 de persoane s-au recules la lumina lumânărilor într-un parc din Dorchester, la periferia Bostonului, în vecinătatea casei băieţelului. În oraş, circa 700 de persoane au mers la biserica de pe Arlington Street, în apropiere de locul unde s-a produs atentatul.

Totodată, atentatul i-a curmat viaţa lui Krystle Campbell, în vârstă de 29 de ani. Tatăl ei a precizat pentru presa locală că ea o însoţea pe cea mai bună prietenă pentru a-l fotografia pe partenerul acesteia la linia de sosire a maratonului.

În apropiere de linia de sosire, au fost depuse coroane de flori, iar mai mulţi alergători s-au adunat cu ochii în lacrimi.

Cel puţin 176 de persoane au fost rănite de explozia, la interval de 12 secunde, a două bombe, în apropierea liniei de sosire maratonului, la care au participat 23.000 de persoane.

C.I.