1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 8:58
No menu items!

Oltean: USL, partid comunist. Ponta, un fel de Ceauşescu

spot_img

Liderul PDL, Ioan Oltean, apreciază că USL vrea să devină un partid-stat, un partid comunist, iar Victor Ponta un fel de Nicolae Ceauşescu.

Afirmaţiile lui Oltean vin în urma declaraţiilor liderului PSD, Emil Radu Moldovan, care a spus, la lansarea candidaţilor, că e momentul să tăiem răul de la rădăcină, să stârpim răul la el acasă. Ioan Oltean este un exponent al răului la nivel naţional.

“Aceasta este o afirmaţie care dovedeşte o maximă atenţie a USL pentru democraţie. Să dispară persoanele şi partidele care sunt în opoziţie. Pentru prima oară, cel care a promovat o asemenea democraţie originală a fost Adrian Năstase care, în 2003, la Snagov, a spus că trebuie să distrugă PD. Iată că cel care îi calcă pe urme, micul Titulescu, cel descoperit de Adrian Năstase, vrea să îi preia opera şi să i-o desăvârşească. Aceasta e democraţia USL-istă: să dispară oamenii politici care nu sunt de acord cu ei şi care promovează o politică de altă natură, să dispară partidele politice care sunt în opoziţie prin programe, principii şi ideologie. Este inadmisibil”, a declarat Oltean.

El s-a referit apoi la o altă afirmaţie, făcută de data aceasta de Victor Ponta, care a spus, la Bistriţa, că e foarte important ca USL să câştige alegerile în 9 decembrie, iar în municipiu să obţină toate cele şase fotolii de parlamentar.

“Sigur că este foarte important pentru USL ca, în 9 decembrie, să fie 450 de parlamentari USL. Înţeleg că acesta este obiectivul USL. Asta înseamnă democraţia promovată de USL. Iată că suntem în faţa unui nou lider politic care vrea să revenim la statul totalitar, să revenim la imaginea unui stat care controlează totul. Asta vrea USL, să devină un partid-stat, un partid comunist, iar Victor Ponta un fel de Nicolae Ceauşescu”, a spus Oltean. (A.M)