-3.6 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 4:25
No menu items!

Oltchim: restanțele salariale pentru decembrie și ianuarie, virate de joi

spot_img

Oltchim: restanțele salariale pentru decembrie și ianuarie, virate de joi

Aproximativ 400 de angajaţi ai combinatului Oltchim au reluat, joi, protestele în faţa pavilionului administrativ al unităţii.  Oamenii au fost anunţaţi însă de către directorul combinatului că începând din cursul acestei zile vor primi restanţele salariale pentru decembrie şi ianuarie.

Aproximativ 400 de angajaţi ai combinatului Oltchim protestează în faţa pavilionului administrativ al unităţii, scandând “Vrem să muncim”, “Mincinoşii” şi “Demisia”. “Sunt aproape trei săptămâni de cand protestăm. Suntem nemultumiţi de restanţele salariale şi de lipsa perspectivei de repornire a combinatului la capacitatea de 65%. Am ieşit zilnic la pavilionul administrativ, am blocat drumurile naţionale 64 şi 67, am protestat la Prefectura şi Primăria Râmnicu Vâlcea, am fost şi la Guvern, dar nu ne bagă nimeni în seamă. Cerem anularea ordinului de concediere colectivă şi salariile restante. De trei luni nu am luat salariile. Am primit 400 de lei de la începutul anului şi până acum”, a spus unul dintre protestatari.

La un moment dat, directorul combinatului, Mihail Tălpăşanu, a venit în rândul protestatarilor, anunţându-i că începând de joi, 11 aprilie, li se vor vira restanţele salariale aferente lunilor decembrie 2012 şi ianuarie 2013.

R.D.