17.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 20:48
No menu items!

Oltchim disponibilizează aproape 1.000 de angajați în 14 iunie

spot_img

Oltchim disponibilizează aproape 1.000 de angajați în 14 iunie

Consorțiul de administratori judiciari ai combinatului Oltchim Râmnicu-Vâlcea a decis încetarea contractelor individuale de muncă în cazul a 929 de angajați ai societății, începând cu 14 iunie, se arată într-un comunicat al companiei transmis Bursei de Valori București (BVB).

Motivele concedierii sunt intrarea Oltchim în insolvență, activitatea redusă a societății și necesitatea reducerii costurilor, pentru susținerea unui plan de reorganizare. Salariații disponibilizați vor beneficia de măsuri de protecție socială, care se referă, în principal, la indemnizația de șomaj, venitul lunar de completare și nivelul salariilor compensatorii acordate cornform Contractului Colectiv de Muncă (CCM).

Măsura disponibilizării celor 929 de angajați ar produce economii de 14,4 milioane de euro anual. Aproape 60% din angajați au cerut să fie disponibilizați, în condițiile în care pachetul compensatoriu ajunge până la 51.300 de lei.

Privatizarea combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea a eșuat după ce Dan Diaconescu, care a câștigat licitația pentru pachetul majoritar de acțiuni, nu a achitat suma de 45 de milioane de euro.

Oltchim a intrat în insolvență în luna ianuarie 2013. Administratorii judiciari ai Oltchim sunt Rominsolv, o firmă a avocatului Gheorghe Piperea, și BDO Business Restructuring, parte a rețelei grupului internațional BDO.

Cosmina Croitoru