10.1 C
București
duminică, 3 decembrie 2023 - 7:07
No menu items!

Oltchim ar putea avea un administrator special

spot_img

oltchim

Oltchim ar putea avea un administrator special, dacă Dan Diaconescu nu plăteşte, până pe 1 octombrie, contravaloarea acțiunilor cumpărate în urma licitației.

 

Premierul Ponta a spus că aşteaptă de la ministrul economiei, Daniel Chiţoiu, propuneri pentru numirea administratorului special. Chiţoiu a precizat că administratorul special ar urma să intre concret în activitate în două săptămâni de la numire.

Pe 1 octombrie, când expiră intervalul în care Dan Diaconescu poate să plătească suma necesară pentru acţiuni, se va afla dacă Oltchim se întoarce la statul român.

Premierul Victor Ponta a spus că cei 45 de milioane pe care ar urma să-i plătească Dan Diaconescu pentru acţiunile de la Oltchim vor fi daţi de stat ca împrumut de salvgardare pentru funcţionarea combinatului. Șeful Guvernului a spus că aceşti bani ar putea avea această destinaţie dacă vor fi plătiţi de Diaconescu, pe care l-a numit anterior „o celebră persoană fizică care a participat la licitaţie”. De asemenea, banii trebuie alocaţi în asemenea mod astfel încât să nu fie ajutor de stat.