10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 9:23

Olt: percheziții la traficanți de persoane

spot_img

Olt: percheziții la traficanți de persoane
foto: turnulsfatului.ro

Zeci de polițiști și jandarmi fac miercuri, sub coordonarea procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), 25 de percheziţii în judeţul Olt, la locuinţele unor persoane suspectate că au dus în Anglia şi Italia peste 200 de persoane, printre care şi minori pe care i-au obligat să se prostitueze sau să cerşească. Traficanții ar fi obţinut din exploatarea victimelor peste 500.000 de euro.

La finalul percheziţiilor, la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Olt, 100 de persoane ar urma să fie duse pentru audieri.

Potrivit DIICOT, grupul infracţional, constituit din 25 de persoane, era condus de Sorin Florin Izdrăilă, zis “Sorin Magnatul”, în vârstă de 28 de ani, exponent al lumii interlope din judeţul Olt. “În fapt se reţine că membrii grupării au recrutat şi exploatat în Anglia şi Italia, prin obligarea la practicarea prostituţiei şi cerşetoriei, un număr de peste 200 de victime, obţinând din activitatea infracţională suma de peste 500.000 euro”, se arată într-un comunicat de presă remis miercuri de DIICOT.

Procurorii fac cercetări în acest caz pentru trafic de persoane şi de minori.

Raluca Dan