19.3 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 15:23

Olt: doi bărbaţi au murit prinşi sub un mal de pământ. Pompierii i-au scos după 12 ore

spot_img

pompieri

Doi bărbaţi care se aflau la furat de fier vechi pe un câmp din localitatea Coteana (Olt) au murit, joi, după ce un mal de pământ s-a surpat peste ei.  Zeci de pompieri au intervenit pentru scoaterea celor doi, iar operaţiunea a durat aproximativ 12 ore.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, cei doi bărbaţi în vârstă de 16 şi 30 de ani, alături de alte trei persoane, au mers, în noaptea de miercuri spre joi, să fure fier vechi de la o conductă magistrală folosită la irigaţii, pe un câmp din Coteana. Cei cinci au săpat până la o adâncime de aproximativ patru metri, unde au găsit fostul canal de irigaţii, apoi au început să scoată, bucată cu bucată, marginile din fier ale canalului. Când au încercat, însă, să desprindă capacul canalului, un mal de pământ s-a surpat peste trei dintre cei cinci bărbaţi.

Unul dintre cei trei a fost scos de ceilalţi doi care rămăseseră la suprafaţă, fiind transportat la spital.

Ulterior, fratele unuia dintre cei doi bărbaţi prinşi sub pământ a anunţat Poliţia şi pompierii. Astfel, la faţa locului au ajuns pompierii de la ISU Olt, care au început săpăturile pentru scoaterea celor doi bărbaţi de sub pământ.

“A fost o operaţiune destul de dificilă. S-a lucrat de joi dimineață, de la orele 2.30, cu un utilaj de săpat şi excavat. Două persoane care scoteau fier vechi au fost prinse sub un mal de pământ. Iniţial, au fost trei persoane surprinse, una a fost scoasă şi dusă la spital, iar celelalte două au rămas blocate sub pământ. Scoteau fier vechi dintr-o conductă magistrală folosită la irigaţii care a fost dezafectată în 1994 şi, fiind practic la furat, malul s-a prăbuşit peste ei, au fost surprinşi”, a spus colonel Marian Pică, inspector şef al ISU Olt.

La operaţiune au participat aproximativ 25 de pompieri, trei ofiţeri şi 22 de subofiţeri de la Inspectoratul “Matei Basarab” al judeţului Olt, ajutați de pompieri voluntari din Coteana. Pompierii au reușit să scoată de sub pământ trupurile neînsuflețite ale celor doi bărbați după 12 ore.

R.D.