10.5 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 16:05
No menu items!

Olt: Cei şapte bărbaţi acuzaţi că au sechestrat tinere şi le-au obligat să se prostitueze, reţinuţi

spot_img

Procurorii DIICOT vor cere instanţei, joi, arestarea lor preventivă

arestat

Cei şapte bărbaţi acuzaţi că au sechestrat 13 tinere, dintre care nouă minore, într-un apartament din Caracal, judeţul Olt, şi le-au obligat să se prostitueze au fost reţinuţi. 

Anchetatorii au informaţii că gruparea a fost constituită din noiembrie 2013, iar tinerele pe care le-au sechestrat şi le-au obligat să se prostitueze erau ţinute într-un apartament din Caracal, care avea obloane din lemn masiv la geamuri şi era păzit de membrii grupului infracţional.

Procurorii DIICOT Olt au percheziţionat miercuri apartamentul în care erau ţinute tinerele şi locuinţele celor şapte membri ai grupării, aceştia fiind duşi la audieri şi în final reţinuţi.

Procurorii vor cere, joi, Tribunalului Olt arestarea preventivă a celor şapte bărbaţi, pe care îi acuză de constituire a unui grup infracţional organizat, lipsire de libertate, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

În afara celor şapte bărbaţi au mai fost audiate 39 de persoane, printre care şi 27 de clienţi, care au fost puşi sub acuzare pentru folosirea serviciilor unei persoane exploatate.

Anchetatorii au stabilit că victimele erau exploatate sexual atât în apartamentul în care erau sechestrate, cât şi în alte locuri din Olt şi judeţele limitrofe, unde erau duse sub pază strictă, fiind apoi readuse şi sechestrate în apartamentul “sigilat” cu obloane.

Potrivit DIICOT, prestaţiile sexuale aveau loc în schimbul unor sume de bani sau alte foloase patrimoniale însuşite de membrii grupului infracţional organizat, gruparea obţinând peste 30.000 de euro din traficarea celor 13 victime.

Şase dintre victime au fost găsite de anchetatori în două dintre locuinţele folosite pentru prostituţie, trei fiind în apartamentul în care erau ţinute captive.

D.M.