21.4 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 16:53

Oliver-Felix Bănilă, propunerea ministrului Tudorel Toader pentru conducerea DIICOT

spot_img

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a transmis luni Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) propunerea de numire a lui Oliver – Felix Bănilă în funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

“În urma desfăşurării procedurii de selecţie a procurorilor, în vederea efectuării propunerii de numire în funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, care a avut loc în data de 11 mai 2018, la sediul Ministerului Justiţiei, vă aducem la cunoştinţă faptul că ministrul Justiţiei, prof. univ. dr. Tudorel Toader, a transmis Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de numire a domnului Oliver-Felix Bănil゠în vederea obţinerii avizului consultativ. Ulterior, propunerea va fi înaintată preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis”, se arată într-un comunicat al MJ.

Pentru şefia DIICOT s-au înscris doar doi candidaţi – Daniel Horodniceanu, actualul procuror şef al instituţiei, şi Felix Bănilă, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău. Cei doi au susţinut interviurile vineri.

Potrivit legii, procurorul şef al DIICOT este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului justiţiei, cu avizul CSM. Numirea se face pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

R.D.