4 C
București
vineri, 2 decembrie 2022 - 19:08
No menu items!

Olimpice – JO 2014: Islamiștii din Caucazul rus amenință cu atentate la Soci

spot_img

 jocuri olimpice soci

Islamişti din Caucazul rus au ameninţat că vor comite atentate la Soci, în timpul Jocurilor Olimpice (JO) de Iarnă, care încep pe 7 februarie, într-o înregistrare video postată luni pe site-ul jihadist vdagestan.com, relatează AFP.

„În ceea ce privește Jocurile Olimpice, am pregătit un cadou pentru tine și pentru turiști, pentru a răzbuna sângele musulmanilor răspândit peste tot în lume”, afirmă doi indivizi de aproximativ 25 de ani, prezentându-se ca autori ai atentatelor sinucigașe de la Volgograd (sudul Rusiei), care s-au soldat cu aproximativ 34 de morți la sfârșitul lunii decembrie. Mesajul este adresat președintelui rus, Vladimir Putin.

Această înregistrare de 49 de minute, intitulată „Apel din partea lui Suleiman și Abdurahman înaintea operațiunii din Volgograd”, este prezentată ca un mesaj de adio al celor doi atacatori sinucigași.

Înregistrarea arată imagini de la două atacuri în Volgograd, pregătirea unei bombe și modul în care aceasta este atașată la brațul unui atentator sinucigaș și conectată la un detonator în palma lui.

Cei doi, care cheamă „la desfășurarea jihadului nu doar în Caucaz, ci și în marile orașe din Rusia”, asigură că un număr mare de tineri sunt pregătiți să participe la atentate sinucigașe, cum au fost cele din Volgograd.

Vdagestan.com este site-ul islamiștilor din Daghestan, o republică din Caucazul rus, dintre cele mai instabile și mai afectate de rebeliunea islamistă.

Securitatea este o preocupare majoră a autorităților ruse în legătură cu Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci, care încep pe 7 februarie.

C.A.