22.7 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 12:21
No menu items!

Oligarhul rus Roman Abramovici și-a mutat toată flota de iahturi în Turcia pentru a scăpa de sancțiuni

spot_img

Magnatul rus Roman Abramovici şi-a mutat întreaga flotă în Turcia, încercând astfel să evite sancțiunile cu care țările occidentale au lovit Rusia din cauza războiului, scrie La Stampa.

Ultimele două iahturi care au ajuns în apele turcești sunt „Garcon” și „Halo”. Fuseseră acostate în portul Falmouth după începerea războiului și riscau să fie confiscate de autoritățile britanice.

Cele două ambarcaţiuni au fost salvate de regulile țării din Caraibe, care nu confiscă iahturi decât dacă proprietarul se face vinovat de o infracțiune.

Celelalte două iahturi ale lui Abramovici au ajuns în Turcia în martie. Cel mai mare dintre ele, „Eclipse”, în valoare de 600 de milioane de dolari, a rămas în primele luni de conflict ancorată la Mugla, în provincia Marmaris, nu departe de locul în care se află „My Solaris”, în valoare de 780 de milioane de dolari.

Luna trecută, Roman Abramovici a angajat o firmă de avocatură americană, încercând să-și să-şi recupereze două avioane, ce valorează peste 400 milioane de dolari. SUA au decis confiscarea avioanele private ale omului de afaceri, care au încălcat legile americane privind exporturile şi sancţiunile, zburând în Rusia. 

                                                                                                                Adina Silav