7.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 3:00

Olanda își deschide larg porțile pentru imigranți

spot_img

Olanda va pune paturi și adăposturi la dispoziția a zeci de mii de solicitanți de azil și persoane care au obținut azil în Olanda, a anunțat vineri guvernul acestei țări, după ce a încheiat un acord cu administrațiile locale, informează Agerpres.

Circa 24.000 de locuri vor fi puse la dispoziția persoanelor care au obținut azil, în timp ce 42.500 de locuri vor fi înființate pentru solicitanții de azil, a precizat guvernul. 

Odată cu venirea a sute de mii de sirieni, irakieni și eritreeni, care fug de războaiele din țările lor, Europa se confruntă în prezent cu cea mai gravă criză a imigrației după cel de-Al Doilea Război Mondial. 

“Guvernul și autoritățile locale au încheiat un acord pentru a face față problemelor de adăpost, educație și integrare legate de afluxul crescut de solicitanți de azil care vin în Olanda”, anunță guvernul într-un comunicat. 

Guvernul olandez a anunțat, de asemenea, că va pune mai multe fonduri financiare la dispoziția municipalităților, pentru a favoriza integrarea celor care au obținut azil. Autoritățile olandeze s-au angajat să găsească “pe termen scurt” soluții pentru educația copiilor de imigranți.  de asemena, nu se dorește o imagine a unei țări prea avantajoase pentru imigranți, iar reprezentanții guvernului au reiterat că primirea, în noile locuri puse la dispoziție, va fi “sobră” și “costurile pentru societate sunt limitate la maxim”. 

Joi, Consiliul de Stat olandez a estimat că Olanda nu este obligată să ofere adăpost și hrană solicitanților de azil respinși care refuză să coopereze la expulzarea lor. Olanda se așteaptă ca numărul de solicitanți de azil să fie stabilit la circa 60.000 pentru anul 2015.