18.9 C
București
joi, 23 mai 2024 - 21:28
No menu items!

Olanda și-a schimbat ambasadorul din România

spot_img

Matthijs van Bonzel pleacă ambasador în Spania

Matthijs van Bonzel, ambasadorul Olandei la București, salută condamnarea lui Relu Fenechiu

Olanda a schimbat ambasadorul din România. Stella Ronner-Grubačić a fost numită ambasador al Olandei în România şi R. Moldova, în locul lui Matthijs van Bonzel care va fi ambasador în Spania.

Potrivit unui comunicat al Ministerului olandez de Externe, directorul de comunicare Stella Ronner- Grubačić, a fost numită ambasador în România şi R. Moldova. „Am fost numit ambasador în Spania. O mare onoare. Vom pleca în septembrie. Ne va lipsi România. Cei doi copii vor rămâne aici”, a scris van Bonzel, pe pagina sa de Facebook.

Ronner Grubacic

Diplomatul olandez a fost trimis la post la Bucureşti în decembrie 2011, dar a fost primit de preşedintele Traian Băsescu abia pe 8 mai 2012.

Întrebat, într-un interviu acordat Mediafax în aprilie 2012, cine este de învinovăţit pentru faptul că nu a fost chemat la Cotroceni pentru a-şi prezenta scrisorile de acreditare, Matthijs van Bonzel spunea: „Este prerogativa oricărui şef de stat să primească ambasadori. Deci, asta este situaţia şi eu aştept invitaţia sa”.

Partidul Laburist din Olanda, aflat în opoziţie, ceruse anterior Ministerului olandez de Externe explicaţii în legătură cu amânarea acreditării ambasadorului olandez la Bucureşti, în contextul în care cercurile diplomatice considerau că România blochează acreditarea pe fondul disensiunilor privind aderarea la Schengen.

Valeriu Motoc