9.4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 22:16
No menu items!

Olanda și-a evacuat personalul diplomatic din Yemen

spot_img

Olanda și-a evacuat personalul diplomatic din Yemen

Olanda a decis să evacueze tot personalul diplomatic din Yemen, unde mai multe ambasade occidentale sunt „ţinte potenţiale pentru un viitor atac terorist”, a anunţat miercuri seară Ministerul olandez de Externe, preluat de France Presse.

„Această măsură a fost luată în urma unor noi informaţii potrivit cărora mai multe ţări occidentale sunt ţintele potenţiale ale unui atac terorist pe viitor”, a precizat ministerul olandez într-un comunicat, subliniind că „Olanda se numără printre aceste ţări”.

Haga a decis, anterior, să evacueze o parte a personalului său diplomatic, menţinând o echipă redusă de patru persoane, însă și această echipă a fost acum evacuată.

Yemenul a afirmat miercuri că a dejucat un plan al-Qaeda ce viza atacarea unor oraşe şi instalaţii petroliere şi luarea de ostatici străini. Un nou atac cu vizând membri Al-Qaida în Yemen, al cincilea în unsprezece zile, a fost, printre altele, a fost efectuat miercuri.

O alertă de securitate americană a antrenat închiderea a numeroase misiuni diplomatice aparţinând Statelor Unite în Orientul Mijlociu, Asia şi Africa.

Washingtonul a hotărât să îşi închidă ambasadele în urma interceptării unor mesaje ce conţineau ameninţări cu atentate, mesaje schimbate între numărul unu al al-Qaeda, Ayman al-Zawahiri şi Nasser al-Whaychi, liderul al-Qaeda în Peninsula Arabică (AQPA), conform presei americane.

Ca urmare, mai multe ţări occidentale au decis să suspende activitatea ambasadelor lor din Yemen.

C.I.