13 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 20:33

Ofițerul depistat pozitiv la Jilava a intrat în contact cu 500 de deținuți. Vor fi testați doar angajații ANP

spot_img

Ancheta epidemiologică a arătat că angajatul de la Penitenciarul Jilava confirmat cu coronavirus ar fi intrat în contact cu 33 de colegi și cu 497 de deținuți, anunță Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP). Ofițerii expuși au fost scoși din serviciu și plasați în izolare până la un rezultat al testării, în timp ce deținuții vor fi supravegheați medical și separați de restul persoanelor încarcerate. 

„Verificările derulate la nivelul unităţii, pe linia identificării posibililor contacţi ai poliţistului de penitenciare confirmat pozitiv COVID-19, au relevat un număr de 33 de angajaţi şi 497 de persoane private de libertate care, în perioada anterioară ultimei prezentări în serviciu, ar fi intrat în contact cu acesta”, se arată într-un comunicat remis presei de ANP.

În comunicatul de presă se menționează însă că vor fi testați doar ofițerii.

„În eventualitatea în care, în urma testării angajaţilor contacţi, se va mai confirma un alt caz pozitiv, persoanele private de libertate care nu au interacţionat cu niciuna dintre persoanele confirmate/contacţi ai persoanelor confirmate vor fi relocate într-o altă unitate penitenciară, în scop preventiv, prin respectarea metodologiei de intervenţie”, menționează ANP.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor precizează că, „în acest moment, starea de spirit este corespunzătoare, fiind luate toate măsurile de prevenire a apariţiei unor noi cazuri, urmare separării celor 497 de deţinuţi de restul efectivului şi a intensificării acţiunilor de dezinfecţie”.

De asemenea, în ceea ce priveşte personalul, acesta a fost informat cu privire la situaţia existentă, misiunile operative desfăşurându-se conform planificărilor. Comunicatil oficial se încheie cu asigurările ANP „că implementează măsurile necesare pentru protejarea vieţii, integrităţii corporale şi sănătăţii persoanelor custodiate şi personalului, acţionând proactiv pentru eliminarea oricăror potenţiale noi riscuri asociate acestui context epidemiologic extrem de dinamic.”