19.1 C
București
marți, 16 aprilie 2024 - 6:40
No menu items!

Ofițer MAI, arestat după ce a incendiat 9 mașini în Galați. Cum a încercat să-și acopere urmele

spot_img

Un ofiţer din cadrul unei unităţi militare a MAI din judeţul Galaţi a fost arestat preventiv după ce, pe fondul geloziei, a provocat un incendiu care a distrus nouă maşini aflate în parcarea unui bloc din municipiul Galaţi, a transmis, miercuri, Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi.

Potrivit sursei citate, procurorul militar a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi formularea unei propuneri de luare a măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile a inculpatului având gradul de căpitan, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunilor de distrugere, tulburarea ordinii şi liniştii publice, fals intelectual şi abuz de autoritate.

„La data de 12.10.2021, în jurul orei 22.07, în timp ce se afla în timpul liber, pe fondul geloziei, a incendiat autoturismul (…) parcat în faţa scării (…) folosind un pet de 2,6 litri benzină achiziţionat în aceeaşi seară, la ora 21.47 (…), incendiul propagându-se şi distrugând alte opt autoturisme, precum şi uşa din termopan cu accesoriile sale de la intrarea în bloc. Amploarea incendiului extins la cele nouă autoturisme şi la uşa de acces în blocul susmenţionat, exploziile diferitelor pneurilor şi ale diferitelor obiecte a cauzat tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice”, se precizează într-un comunicat al Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi.

Procurorii susţin că, prin încălcarea sarcinilor de serviciu, inculpatul l-a determinat în aceeaşi noapte pe un subaltern al său să întocmească un proces verbal în fals în registrul de control de la Prefectura Galaţi.  Iar, a doua zi, căpitanul a întocmit personal un proces verbal în fals în registrul de control la Agenţia Galaţi a BNR, solicitându-i apoi unei subalterne să declare în fals că în noaptea precedentă ar fi fost controlată de el în timpul serviciului.

Mai multe mașini au ars în seara zilei de 12 octombrie, în parcarea unui bloc din zona centrală a municipiului Galaţi. După ce au stins incendiul, pompierii au stabilit şi cauza. Cineva a dat foc intenţionat uneia dintre maşini, iar flăcările s-au propagate la celelalte. Ancheta a fost preluată atunci de Poliţia Galaţi.

                                                                                                                 Adina Silav