10.1 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 11:30
No menu items!

Oficiali Spitalul de Arși: La noi au murit 6 pacienți din Colectiv. Trei, uciși de infecțiile din spital

spot_img

Reprezentanții Spitalului de Arși au declarat că infecțiile intraspitalicești sunt de notorietate și au fost anunțate, dar acestea sunt condițiile din România.

Doctorul A. Stănculea a clarificat dezvăluirile făcute de jurnalistul Cătălin Tolontan, cu privire la decesul unora dintre răniții din Colectiv, din cauza infecțiilor intraspitalicești.

Medicii spun că doctorii au făcut tot ce se putea face, dar condițiile din spitale nu țin de ei. Ei precizează că problema infecțiilor cu bacterii a fost pusă fiecărui ministru, iar decesele din cauza infecțiilor sunt declarate lunar de doctori.

Reprezentanții spitalului au confirmat, de asemenea, că există o singură cadă pentru a spăla bolnavii din spital, dar aceasta este dezinfectată la fiecare folosire. Ei susțin că leziunile extrem de severe pe care le-au avut pacineții aduși din Colectiv au fost principala cauză a decesului, dar se pot lua în calcul și infecțiile cu bacterii, cel puțin în 3 din cele 6 cazuri de la Spitalul de Arși.

În aceeași declarație de presă, doctorii de la Arși au spus că familiile răniților au fost anunțate despre infecții, dar nu se poate face “un panou” cu acestea.