10.9 C
București
joi, 4 martie 2021 - 23:55

Oficial sud-coreean: Al treilea val COVID ar putea fi cel mai mare, dacă nu se iau măsuri

Coreea de Sud s-a confruntat, sâmbătă, cu o reapariție a cazurilor de COVID-19, iar un înalt oficial a avertizat că ar putea fi cel mai mare val de infecții din țară dacă răspândirea nu va fi limitată rapid, relatează Reuters.

Agenția Coreeană de Control și Prevenire a Bolilor a raportat 386 de noi cazuri zilnice de coronavirus vineri la miezul nopții, aducând infecțiile totale la 30.403, cu 503 de decese. Noile cazuri au depășit 300 pentru a patra zi consecutivă, după ce marți a înregistrat cel mai mare nivel din august.

Suntem într-un moment critic; dacă nu reușim să blocăm răspândirea actuală, ne-am putea confrunta cu o infecție mare la nivel național care depășește „primele două valuri”, a declarat Lim Sook-young, oficial al KDCA, într-un briefing de știri. Țara a mai înregistrat un salt al numărului de cazuri la sfârșitul lunii februarie-începutul lunii martie și august.

E de așteptat ca standardul pentru impunerea unor măsuri sociale mai dure de distanțare să fie atins în curând, a spus Lim. Raportul zilnic la nivel național era de așteptat să ajungă la 400 de cazuri noi săptămâna viitoare și la peste 600 la începutul lunii decembrie, dacă rata actuală a unui pacient care infectează 1,5 persoane nu a fost redusă, a adăugat oficialul.

Datorită infecțiilor recente care s-au răspândit în liceele și universitățile private, oficialul din sănătate a îndemnat în special tinerii să se abțină de la întâlniri și să se testeze devreme.

Coreea de Sud a înăsprit măsurile de prevenire joi înainte de examenele anuale de admitere la facultate din 3 decembrie, iar prim-ministrul Chung Sye-kyun a cerut vineri să fie anulate toate întrunirile sociale, dar barurile, cluburile de noapte, serviciile religioase și evenimentele sportive continuă să fie permis cu restricții de prezență.

Coreea de Sud negociază asigurarea vaccinurilor COVID-19 pentru 30 de milioane de persoane, sau aproximativ 60% din populație, din care se așteaptă ca vaccinurile pentru 10 milioane de persoane să fie procurate prin intermediul mecanismului global de vaccinare COVID-19 cunoscut sub numele de COVAX, a spus Lim.

Regiunea metropolitană din Seul a înregistrat vineri 262 de cazuri noi, față de 218 de cazuri joi.

Oficialii din domeniul sănătății au declarat anterior că regiunea capitalei, unde aproximativ jumătate din cei 52 de milioane de oameni din țară trăiesc și lucrează, ar putea fi supusă unor restricții mai dure dacă infecția medie zilnică pe parcursul unei săptămâni ar crește la 200 sau mai mult.

Sursa: Reuters

Editor: M.C.