19.8 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 14:47
No menu items!

Oficial OMS: Reinfectarea nu există! Persoanele vindecate de COVID-19 au rezultate fals pozitiv

spot_img

Într-un interviu pentru The Guardian, un oficial din conducerea tehnică a Organizației Mondiale a Sănătății a explicat ce se depistează în realitate la testul PCR în cazul bolnavilor vindecați de COVID-19. 

Rezultatele testelor care sugerează că persoanele din Coreea de Sud au fost reinfectate după recuperarea de la Covid-19 au fost de fapt fals pozitive cauzate de celulele pulmonare moarte, a explicat Dr. Maria Van Kerkhove, pentru BBC.

„Ce se regăsește în cazul unor pacienți care au rezultate negative, apoi, la o săptămână sau două, au rezultate pozitive la testul PCR, este un proces firesc de vindecare. Bucăți din plâmâni, celule moarte, ies la suprafață și practic acele fragmente din plămân dau rezultatul pozitiv la PCR. NU este virusul infecțios, nu e reinfectare, nu e o reactivare. Este practic o etapă în procesul de vindecare, bucăți de virus inactiv care este prins în mucoasa testată pozitiv”, afirmă medicul Kerkhove

Oficialul OMS lămurește, pentru prima dată, situația bolnavilor de COVID-19 care la testele de după vindecare au rezultate pozitive. Sute de români s-au aflat și sunt încă situația de a petrece între două și patru săptămâni suplimentar în spital, pentru că autoritățile sanitare din țara noastră au considerat că revenirea foștilor pacienți în comunitate reprezintă un pericol de contaminare.

OMS a anunțat în urmă cu o lună că a declanșat o investigație pentru a afla care este procesul biologic care stă la baza aparentei reinfectări a pacienților vindecați din Coreea de Sud. Un studiu publicat recent de cercetătorii sudcoreeni exprima aceeași concluzie. Totuși, în România, Ministerul Sănătății nu a lămurit încă situația juridică a bolnavilor asimptomatici de COVID-19, categorie în care intrau inclusiv bolnavii vindecați.