10.1 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 3:24

Oficial european: „Statele care au pariat pe industrie au creștere”. Romania e în schemă

spot_img

Oficial european: ”Statele care au pariat pe industrie au creștere”. Romania e în schemă
Statele care au lăsat producția industrială să scadă au cele mai mari probleme economice, a declarat Daniel Calleja, Director General DG Companii și Industrie și reprezentantul UE pentru IMM-uri. Potrivit acestuia, guvernele care și-au încurajat industria prelucrătoare au fost mai puțin afectate de criză.
”Ca să iasă din criză, Europa trebuie să pună accentul pe economia reală. Industria prelucrătoare este esențială. La un loc de muncă în industria prelucrătoare se creează două în servicii”, a declarat Calleja.
Potrivit oficialului european, cea mai mare problemă a economiei europene este lipsa încrederii care creează probleme de finanțare a companiilor.
Printre zonele pe care se vor concentra politicile UE pentru încurajarea industriei se numără produsele bio și tehnologiile verzi.
În România, comenzile noi din industrie au crescut cu 2,2% în primul trimestru, față de perioada similară a anului trecut, iar cifra de afaceri a avansat cu aproape 5%, potrivit Institutului Național de Statistică (INS).

Cosmina Croitoru
corespondență de la Bruxelles

Foto: icndiario.com