28 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 13:45
No menu items!

Oficial chinez demis, după ce a fost cărat în spate într-o zonă inundată

spot_img

Oficialul, încălţat în pantofi din piele, este surprins în timp ce este cărat în spate de către alt bărbat

 oficial chinez carat in spate

Un oficial din provincia chineză Jiangxi (est) a fost destituit din post în urma impactului pe reţele de socializare a unei fotografii în care este surprins în timp ce era cărat în spate într-o zonă inundată, au anunţat autorităţile locale citate de agenţia Xinhua în pagina electronică.

În fotografie, care a devenit virală pe Internet, oficialul, încălţat în pantofi din piele, este surprins în timp ce este cărat în spate de către alt bărbat, într-o zonă din satul Lantian în care apa ajunge până la glezne. În explicaţia foto se precizează că este vorba despre un oficial din cadrul Primăriei oraşului Guixi.

Autorităţile de la Guixi au confirmat că incidentul a avut loc sâmbătă, în timpul căutării unor copii din sat care au căzut într-un râu.

Wang, adjunctul directorului unui birou din cadrul primăriei, urma să traverseze o zonă inundată. Ding, un oficial de rang inferior, s-a oferit să-l care în spate. Acest gest a avut un „impact social negativ şi a pătat imaginea oficialilor din cadrul partidului”, au afirmat autorităţile locale.

Provincia Jiangxi a fost afectată de ploi torenţiale începând de la 16 iunie, peste 18.500 de locuitori fiind evacuaţi.

C.A.