Oficial american: Valul de îmbolnăviri provocat de Covid-19 ar putea deveni sezonier

Este probabil ca maladia infecţioasă COVID-19 să revină în lunile următoare sub forma unor cicluri sezoniere, a afirmat miercuri Anthony Fauci, directorul Institutului naţional de boli infecţioase, într-o conferință de presă alături de președintele SUA Donald Trump.

Fauci a remarcat că noul coronavirus începe să se răspândească în ţările din emisfera sudică, unde iarna va sosi în curând.

“Dacă aceste ţări se vor confrunta cu o epidemie importantă, va fi indispensabil ca noi să fim pregătiţi pentru a face faţă unui al doilea ciclu. Acest aspect face să devină şi mai importantă necesitatea de a dezvolta un vaccin, de a îl testa rapid şi de a face în aşa fel încât el să fie pregătit şi disponibil pentru următorul ciclu”, a spus Fauci, potrivit AFP și Agerpres.

Anthony Fauci a sugerat că maladia COVID-19 se manifestă mai virulent pe vreme rece decât într-un climat cald şi umed, consolidând astfel ipoteza lansată de un studiu preliminar realizat în China. Acest lucru s-ar explica prin faptul că virusul prezent în picăturile de salivă sau excreţiile nazale expectorate de pacienţii cu SARS-CoV-2 rezistă mai mult timp în aer liber pe timp de vreme rece şi că sistemul imunitar este de obicei mai slăbit pe durata iernii. O altă explicaţie potenţială este că noul coronavirus se degradează mai repede atunci când ajunge pe suprafeţe calde, întrucât stratul de grăsime protectoare ce îl acoperă se usucă mai rapid.

NICIUN COMENTARIU