-1 C
București
vineri, 28 ianuarie 2022 - 3:55
No menu items!

Oficial al SUA: Republica Moldova este pe prima linie de confruntare geopolitică

spot_img

Wess Mitchell, asistentul Secretarului de Stat american,  a declarat că Republica  Moldova este pe prima linie de confruntare geopolitică, că apreciază eforturile depuse pentru promovarea reformelor și că încurajează continuarea acestora, potrivit Radio Chișinău.

„SUA vor acorda R. Moldova întreg suportul pentru apropierea de Uniunea Europeană și SUA ”, a declarat oficialul american la întrevederea cu Andrian Candu, președintele Parlamentului.

Andrian Candu a mulțumit SUA și a vorbit despre eforturile în comun cu societatea civilă, experți și partenerii străini de ajustare a legislației media la standardele internaționale care va asigura libertatea de expresie, independența presei și protecțiaîmpotriva știrilor false și propagandei. Șeful Legislativului a amintit și despre conferința interparlamentară din martie, când R. Moldova, Georgia și Ucraina s-au angajat să colaboreze în probleme de securitate și în eforturile de integrare europeană.
Wess Mitchell a preluat funcția de asistent al Secretarului de Stat în octombrie 2017, fiind responsabil de relațiile cu peste 50 de țări din Europa și Eurasia, NATO, UE și OSCE.
 
T.S.