4 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 23:31
No menu items!

Oficial al primăriei: Un cutremur major poate face peste 25.000 de victime în București

spot_img

Numărul victimelor unui cutremur major în Capitală ar putea fi mai mare de 25.000, avertizează Edmond Niculușcă, șeful Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic din subordinea Primăriei București. 

Oficialul a anunțat pe Facebook că sunt foarte puține date despre situația reală a construcțiilor din București, lucru pe care l-a constatat acum, la o lună după preluarea mandatului. El spune că fondul construit al capitalei nu este inventariat, iar cadrul legal actual blochează aproape complet orice măsură consistentă pentru reducerea riscului seismic.

”Un alt adevăr îngrijorător e că în cazul producerii unui cutremur major în București, numărul victimelor poate depăși 25.000. Bucureștiul este orașul cel mai vulnerabil seismic din Uniunea Europeană, iar eforturile pentru reducerea riscului seismic din ultimii 30 de ani au fost nesemnificative. Trebuie să acceptăm aceste vulnerabilități și să începem să rezolvăm cât se poate de transparent această provocare”, a mai scris Niculușcă.

El anunță că pregătește licitații pentru patru Acorduri Cadru care să vizeze următoarele obiective: punerea în siguranță a clădirilor cu risc de prăbușire, expertizarea tehnică a imobilelor din Bucuresti, proiectarea consolidărilor imobilelor deja expertizate și consolidarea imobilelor încadrate în clasa I de risc seismic.

Edmond Niculușcă mai spune că s-au demarat lucrări de consolidare de la blocul ARO / cinema Patria, una dintre clădirile emblematice din centrul Bucureștiului.