4.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 19:52
No menu items!

Ofițerul Augustin Căpâlnaș de la Poliția Rutieră, prins cu permis de conducere fals

spot_img

Capalnas Augustin

Un ofiţer de la Direcţia Poliţiei Rutiere – responsabil cu educația rutieră – este cercetat penal, după ce colegii său au descoperit că acesta conducea cu un permis fals, în condiţiile în care nu a avut niciodată un astfel de document.

Surse din poliție au precizat pentru Sursa Zilei că , ofiţerul Augustin Căpâlnaş, de la Direcţia Poliţiei Rutiere, ar fi vrut să se mute pe o altă linie de muncă şi a fost nevoit ca, printre alte documente, să facă şi dovada faptului că deţine permis de conducere. În acest context, poliţistul a recunoscut în faţa colegilor săi că nu are permis. Aceştia l-au întrebat cum a condus timp de aproape 15 ani, atât maşina de serviciu cât şi autoturismul personal, iar Căpâlnaş a arătat un permis fals, au precizat sursele citate.

Potrivit unor oficiali din Poliţia Română, ofiţerul este încă în funcţie, fiind în concediu medical. Pe numele lui Căpâlnaş a fost deschis un dosar penal.

Inspectorul Augustin Căpâlnaș a absolvit Teologia la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca și a fost preot la Jandarmeria Română. În 2004 a intrat în poliție, iar în 2006 a ocupat funcția de purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Alba. De la IPJ Alba a fost transferat la Direcția Poliției Rutiere, în Capitală, unde participa la acțiuni de prevenire organizate în trafic, în timpul cărora, explica, pentru jurnaliști cum ar trebui să se comporte șoferii și făcea “bilanțul” sancțiunilor aplicate acestora.

Raluca Dan