3.9 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 20:44
No menu items!

Ofițer SRI bătut de primarul din Miercurea Ciuc pe care-l urmărea pas cu pas. SRI: “ofițerul era în timpul liber”

spot_img

foto: pesurse.ro

Primarul UDMR al municipiului Miercurea Ciuc, Robert Raduly, este acuzat că ar fi bătut un ofițer al Serviciului Român de Informații (SRI), pe care l-a surprins urmărindu-l și fotografiindu-l. În timp ce edilul acuză SRI de abuz și de încercarea de a-l intimida, oficialii SRI susțin că ofițerul de informații era “în timpul liber” atunci când a fost surprins de edil.

“L-am prins pe securist”, s-a lăudat Robert Raduly, după ce l-a alergat prin centrul oraşului pe concitadinul său H.C., de 46 de ani, pe motiv că acesta l-a urmărit pas cu pas în ultimele săptămâni, relatează cotidianul “România liberă”.

Potrivit cotidianului, iniţialele celui despre care primarul se plânge că l-a urmărit şi hărţuit au fost date publicităţii de Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Harghita în urma “altercaţiei” dintre cei doi. Transindex şi Maszol, cele mai mari site-uri de ştiri în limba maghiară, arată că Robert Raduly se afla în holul unui hotel împreună cu oaspeţii săi din Ungaria atunci când l-a văzut din nou pe “urmăritorul” său, care de altfel nici nu se ascundea atunci când îl fotografia.

Ofiţerul SRI “se afla în timpul liber atunci când s-a întâmplat incidentul”, a explicat însă pentru “România liberă” Sorin Sava, purtătorul de cuvânt al SRI, adăugând că H.C. era într-un spaţiu public şi îşi folosea telefonul personal: „Nu îndeplinea nicio misiune a Serviciului Român de Informaţii”

Lucrurile s-au întâmplat destul de repede după ce Robert Raduly s-a enervat când l-a văzut în holul hotelului pe H.C., cel despre care povesteşte că se afla mereu pe urmele sale, aşa că a vrut să-l prindă: primarul a fugit după el, până când acesta s-ar fi împiedicat, a căzut şi s-ar fi lovit destul de rău, susţin martorii primarului, sau până când Raduly l-ar fi ajuns din urmă şi l-ar fi bătut, susţine H.C., care a fost mutat de la Secţia Chirurgie a Spitalului Judeţean Harghita la Spitalul Militar Braşov.

În comunicatul de presă al IPJ Harghita se face referire şi la dispariţia unei borsete pe care ar fi purtat-o la brâu ofiţerul SRI şi care încă nu a fost găsită. “Cercetările sunt continuate, sub supravegherea şi coordonarea procurorului, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri sau alte violenţe”, conform IPJ Harghita, care mai precizează că ancheta care a început urmează să stabilească “detaliile legate de dispariţia borsetei” şi “toate cauzele şi împrejurărilor exacte ale producerii acestui eveniment’.

Purtătorul de cuvânt al SRI a mai precizat că Serviciul aşteaptă finalizarea cercetărilor începute de procurori, înainte de a lua orice decizie în privinţa ofiţerului care îl urmărea pe primarul UDMR.

Andrei Tudor