16.2 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 15:46

Odiseea OUG 13 a luat sfârșit. Parlamentarii au aprobat abrogarea ordonanței, respinse tot de ei

spot_img

Camera Deputaţilor a votat, marţi, legea de aprobare a OUG 14, dar și legea de respingere a OUG 13, odiseea celor două ordonanțe luând sfârșit.

Deputații au votat cu 292 de voturi „pentru” şi o abţinere legea de aprobare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 14/2017 prin care era abrogată Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 13/2017, anulată tot de deputați printr-o lege de respingere.

Anterior, deputaţii au avut dezbateri asupra celor două ordonanţe, PNL cerând garanţii că nu va mai exista un alt atac la justiţie, iar USR îngroparea “calului mort” – OUG 13, deputatul PSD Eugen Nicolicea apreciind că OUG 14 a fost dezbătută în regim de urgenţă, iar “restul sunt declaraţii politice”.

Ordonanța 14/2017 a fost adoptată anterior de Senat, iar Camera Deputaților este decizională în acest caz.

Preşedintele interimar al PNL a cerut liderilor PSD şi ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, dar şi premierului Sorin Grindeanu, să renunţe la orice atitudine care poate să se transforme într-un atac la justiţie. De asemenea, PNL a cerut majorităţii parlamentare să spună “transparent, predictibil şi cu fermitate”, cum intenţionează să pună în acord deciziile CCR cu prevederile Codurilor penale.

Valeriu Motoc