10.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 19:15
No menu items!

Observatorii OSCE au ajuns la locul catastrofei aeriene din Ucraina

spot_img

Observatorii OSCE sunt primii oficiali care ajung la locul catastrofei

osce

OSCE a anunțat vineri că 30 de membri din echipa sa de observatori trimisă în Ucraina au ajuns la locul în care s-a prăbușit avionul Boeing 777 al companiei aeriene malaeziene, doborât cu o rachetă sol-aer în estul Ucrainei.

Observatorii OSCE sunt primii oficiali care ajung la locul catastrofei, reprezentanții guvernului de la Kiev nefiind acceptați de separatiștii care controlează zona. Totuși, un lider al insurgenților, Serghei Kavtaradze, a declarat prin telefon agenției Reuters că vineri au sosit la Donețk patru experți ucraineni însoțiți de o echipă auxiliară compusă din 17 membri, iar aceștia vor ajunge în curând în zona accidentului.

Controlul acestei zone de către rebeli a făcut până în prezent imposibilă demararea investigației la fața locului, demersul cel mai important fiind recuperarea celor două cutii negre. Conform mai multor surse, citate de Reuters, una dintre aceste cutii se află deja în mâinile separatiștilor, care și-au exprimat intenția de o preda Moscovei, dar ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a precizat că Rusia nu va prelua înregistrările.

Conform surselor locale, până în prezent au fost recuperate 182 din cele 298 de cadavre ale pasagerilor avionului care zbura joi pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur. “Prim-ministrul” autoproclamatei Republici Populare Donețk, Alexandr Borodai, s-a declarat dispus să transfere corpurile neînsuflețite către orașul Harkov, aflat sub autoritatea guvernului de la Kiev, întrucât la Donețk nu există suficiente camere frigorifice pentru a le păstra.

R.D.