0 C
București
vineri, 8 decembrie 2023 - 7:17
No menu items!

Obligația purtării măștii în spații deschise, considerată nelegală de Curtea de Apel București

spot_img

Curtea de Apel București a decis că decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență privind obligativitatea purtării măștii în spațiile publice deschise este nelegală, potrivit unei decizii din 23 decembrie.

“Anulează parţial prevederile art. 4 pct. 15 din Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4660427 din 17.12.2020, publicat în Monitorul oficial nr. 1257 din 18 decembrie 2020, în ceea ce priveşte instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie în spaţii deschise, în sensul înlăturării sintagmei „…şi deschise”. Cu recurs în maxim două zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a se depune la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a Contencios Administrativ şi Fiscal.Pronunţată în şedinţă publică azi 23.12.2020”, este decizia CAB.

Dosarul a fost deschis de o avocată din Constanța, Minodora Ion, împotriva Departamentului de Situații de Urgență. Avocata a cerut DSU să pună la dispoziția instanței întreaga documentație care a stat la baza emiterii ultimelor două ordine de carantinare a municipiului Constanța, sub sancțiunea amenzii. În opinia avocatului, daca instanța îi va da dreptate, se va crea un precedent, iar DSU și alte instituții nu vor mai putea obliga populația să poarte măști în spațiile deschise.

Argumentele magistraților nu au fost încă publicate, iar sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs de CNSU și DSU la Înalta Curte.