3.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 9:55
No menu items!

Obama solicită Congresului alocarea a 88 milioane de dolari pentru combaterea Ebola

spot_img

Inițiativa ar putea include trimiterea de spitale mobile, medici și experți în Africa de Vest

Obama: SUA vor continua să contribuie la apărarea Coreii de Sud

Președintele american Barack Obama va cere Congresului alocarea a 88 de milioane de dolari (68 de milioane de euro) pentru a combate răspândirea virusului Ebola în Africa de Vest, relatează luni Wall Street Journal, citat de AFP.

Liderul de la Casa Albă urmează să-și prezinte marți planul de acțiune, cu ocazia unei vizite la Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) de la Atlanta.

Inițiativa ar putea include trimiterea de spitale mobile, medici și experți în Africa de Vest, precum și formarea personalului din spitalele locale, potrivit publicației citate.

Barack Obama intenționează să le solicite țărilor din întreaga lume, în cadrul unui summit prevăzut săptămâna viitoare, angajamente financiare și furnizarea de material și personal medical în vederea elaborării unui plan de acțiune internațional pentru combaterea Ebola.

Boala, împotriva căreia nu există niciun tratament sau vaccin, a cauzat moartea a peste 2.400 de persoane, potrivit celui mai recent bilanț al Organizației Mondiale a Sănătății.

C.A.