19.7 C
București
duminică, 20 iunie 2021 - 13:02

Obama nu merge la Jocurile Olimpice de la Soci

spot_img

 obama

Obama a dat o lovitură marți Rusiei în legătură cu controversata lege anti-gay din țară prin includerea a doi sportivi care și-au recunoscut în mod public homosexualitatea în delegația oficială pentru Jocurile Olimpice de la Soci și prin faptul că el a refuzat să meargă la acest eveniment sportiv, transmite agenția RIA Novosti.

Billie Jean King, o fostă campioană de tenis, gay, și Caitlin Cahow, o medaliată olimpică la hochei cu aceeași orientare sexuală, vor fi incluse în delegația americană ce va participa la ceremoniile de deschidere și închidere ale JO în februarie, a anunțat Casa Albă.

Pentru prima dată de la Jocurile Olimpice de Vară din Sydney din 2000, președintele american, vicepreședinte și prima doamnă vor absenta din ambele delegații. Responsabili ai Casei Albe au anunțat că programul lui Obama va fi prea încărcat pentru a putea asista la Jocuri, dar că delegația ‘reprezintă diversitatea reprezentată de Statele Unite ale Americii’.

SUA se vor alătura Franței și Germaniei, care au decis la rândul lor să nu trimită înalți reprezentanți guvernamentali la Jocurile Olimpice.

Legislativul rus a aprobat o lege în iunie prin care a interzis promovarea relațiilor sexuale netradiționale în fața minorilor, determinând reacții internaționale și temeri referitoare la siguranța atleților și spectatorilor gay prezenți la JO de la Soci.

C.A.