12 C
București
marți, 27 februarie 2024 - 22:17
No menu items!

Obama, învingător la ultima dezbatere televizată

spot_img

 

Romney-Obama

Președinteleîn exercițiu Barack Obama a câștigat ultimul duel televizat cu rivalul său republican, Mitt Romney, înainte de alegerile prezindențiale din 6 noiembrie, conform unui sondaj realizat de canalul de televiziune CNN.
Astfel, aproximativ 48% dintre telespectatori îl ii atribuie lui Obama victoria ultimei runde de dezbateri ce a fost axată în totalitate pe problemele de politică internaţională, în vreme ce  40% au considerat că  Mitt Romney a fost mai bun.

În cadrul dezbaterii, liderul democrat l-a atacat de mai multe ori pe contracandidatul său, imputîndu-i acestuia faptul că şi-a schimbat poziţia privind diverse teme de politică externă. De asemenea, liderul de la Casa Albă i-a reproșat lui Mitt Romney afirmația că Rusia este inamicul numărul unu al SUA și că nu ar trebui să se impună un termen-limită pentru retragerea trupelor americane din Afganistan.

În ceeaa ce privește rezultatul scrutinului, mare parte dintre experţii americani şi mass-media consideră că Obama va câştiga alegerile, dar la o diferenţă mică în faţa contracandidatului Mitt Romney.