17.3 C
București
joi, 23 mai 2024 - 13:28
No menu items!

Obama, după uciderea unui alt jurnalist american: Statele Unite nu se vor lăsa intimidate de gruparea Statul Islamic

spot_img

Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat într-o înregistrare video difuzată marți decapitarea unui al doilea ostatic american, jurnalistul Steven Sotloff

SUA recunosc noua Coaliție a opoziției siriene

Preşedintele american, Barack Obama, a declarat miercuri că Statele Unite nu se vor lăsa „intimidate” de gruparea Statul Islamic, după decapitarea unui al doilea jurnalist american, revendicată de insurgenţii islamişti, potrivit AFP.

Denunţând „un act de o violenţă oribilă”, Obama a dat asigurări în faţa presei, la Tallinn, în Estonia, că obiectivul Statelor Unite este ca gruparea Statul Islamic „să nu mai fie o ameninţare” pentru regiune. El a subliniat însă că acest lucru va necesita timp şi că nu se va putea realiza decât în cooperare strânsă cu partenerii din regiune.

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat într-o înregistrare video difuzată marți decapitarea unui al doilea ostatic american, jurnalistul Steven Sotloff, a informat Centrul american de monitorizare a site-urilor islamiste SITE.

Casa Albă a anunțat, miercuri, că înregistrarea video cu decapitarea jurnalistului american Steven Sotloff este “autentică”.

D.M.