22.7 C
București
luni, 4 iulie 2022 - 9:45
No menu items!

Obama: Asigurarea securităţii la Jocurile Olimpice, o provocare uriaşă pentru Rusia

spot_img

 obama

Preşedintele american, Barack Obama, a declarat joi că Rusia va face faţă „provocării uriaşe” de a preveni comiterea vreunui atentat în perioada desfăşurării Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci, care se deschid vineri, informează AFP.

„Ruşii vor face faţă provocării uriaşe de a preveni orice fel de act terorist sau de violenţă (…). Ei au investit multe resurse în acest scop”, a subliniat Obama într-un interviu pentru NBC.

„Lucrăm în permanenţă cu ei pentru a ne asigura că, atât atleţii noştri, cât şi persoanele care doresc să asiste la Jocuri sunt în siguranţă”, a a precizat liderul american.

Agenţia americană pentru Securitatea Transporturilor (TSA) a anunţase că a interzis temporar, începând de joi, transportarea de lichide, geluri sau sprayuri de către pasagerii aerieni care vor pleca din Statele Unite spre Rusia.

Cu o zi înainte, Executivul american a avertizat companiile aeriene care efectuează zboruri spre Rusia că terorişti ar putea ascunde explozivi în interiorul tuburilor de pastă de dinţi.

Casa Albă a a anunţat marţi că Statele Unite au luat „toate măsurile necesare” pentru a asigura securitatea cetăţenilor săi la Soci, care face obiectul unor ameninţări privind comiterea de atentate, iar Barack Obama a afirmat vineri pentru CNN că JO sunt „sigure”.

Recent, grupuri islamiste din Caucazul rus au ameninţat că vor încerca să comită atacuri teroriste în timpul Jocurilor Olimpice de la Soci.

C.A.