3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 8:33
No menu items!

Obama a semnat legea care restabilește indemnizațiile pentru familiile soldaților uciși în luptă

spot_img

Obama a semnat legea care restabilește indemnizațiile pentru familiile soldaților uciși în luptă

Președintele american, Barack Obama, a semnat joi legea care restabilește plata indemnizațiilor pentru familiile soldaților căzuți în luptă a cărei suspendare cauzată de paralizia bugetară a declanșat un scandal, informează AFP.

Senatul american a aprobat în unanimitate joi această măsură adoptată anterior de Camera Reprezentanților.

Promulgarea legii, anunțată de Casa Albă într-un scurt comunicat, pune capăt un episod extrem de stânjenitor pentru administrație, congresmeni și pentru Pentagon.

Departamentul Apărării a anunțat miercuri că a făcut apel la o fundație particulară, Fisher House Foundation, pentru a asigura indemnizațiile pentru familiile soldaților căzuți în luptă, blocate de paralizia statului federal american cu începere de la 1 octombrie.

Familiile soldaților uciși în luptă ar trebui să primească 100.000 de dolari, ca indemnizație, ajutor pentru locuință și restituirea cheltuielilor de înmormântare. Din  cauza paraliziei  statului federal american, familiile a patru soldați uciși în ultimele zile în Afganistan nu vor primi indemnizații și vor fi obligate să plătească singure înmormântarea, a informat marți New York Times.

În acest sens, Barack Obama a ordonat miercuri ca această problemă să fie rezolvată.

Congresmenii s-au declarat mișcați de această situație, iar democrații din Senat au acceptat în cele din urmă să adopte o măsură pentru a răspunde specificului situației.

C.A.