1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 8:54
No menu items!

Obama și Romney, aproape la egalitate în lupta pentru președenția SUA

spot_img

Romney si Obama

Preşedintele în exercițiu Barack Obama şi contracandidatul său Mitt Romney  se află în ultima zi dinaintea scrutinului prezidenţial din SUA din 6 noiembrie, marea bătălie fiind cea pentru câştigarea electoratului din statul Ohio.

Potrivit Constituţiei SUA, câştigătorul alegerilor prezidenţiale este stabilit de competiţia stat cu stat, astfel că nouă state din cadrul SUA unde nici republicanii, nici democraţii nu reprezintă majoritatea vor reprezenta un punct crucial această cursă electorală.

Barack Obama şi Mitt Romney se luptă pentru a câștiga 270 de voturi electorale, care sunt împărțite celor 50 state pe baza unui amestec între populaţie şi reprezentarea în Congres.

Ultimul sondaj de opinie, publicat duminică de NBC şi Wall Street Journal, îl arată în avantaj cu 48% pe Barack Obama, în timp ce Mitt Romney deține 47% din intențiile de vot , cei doi aflându-se aproape la egalitate dacă se ia în considerare marja de eroare de plus sau minus 2,55%.

Un alt sondaj de opinie, realizat pentru USA Today de Institutul Gallup în state-cheie, îi plasează pe cei doi candidaţi la egalitate, cu câte 48% din intenţiile de vot.