23.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024 - 16:38
No menu items!

Oana Mizil, suspectată de operațiuni incompatibile cu funcția de parlamentar

spot_img

Deputata Oana Mizil este audiată, joi, la DNA, pentru că ar fi implicată în operațiuni de comerț incompatibile cu funcția de parlamentar

foto: bzi.ro
foto: bzi.ro

UPDATE.

Oana Mizil a anunțat, la ieșirea de la audieri, că va demisiona din Parlament, deoarece are calitatea de suspect în dosarul DNA. Iubita primarului Marian Vanghelie a adăugat că este însărcinată și că va avea un băiețel.

Oana Mizil a fost adusă cu mandat la audieri, la DNA, ca și Marian Vanghelie, acuzat de atribuirea ilegală a unor contracte din bani publici. Întrebată de jurnaliști în ce calitate a venit la DNA, deputatul a spus că nu este suspect.

Surse judiciare susțin însă că Oana Mizil este administratorul mai multor firme și magazine din Capitală, iar foloasele obținute erau în interes personal.

Nu știu încă. Nu sunt suspectă, Doamne ferește! Nu am făcut nicio afacere, nu sunt implicată în nicio relație comercială.

Oana Mizil

Potrivit Legii 161 din 2003, calitatea de deputat este incompatibilă cu funcția de administrator la societățile comerciale.

În 2012, Curtea de Apel Bucureşti a stabilit definitiv că decizia ANI prin care deputatul Oana Niculescu Mizil a încălcat legea când și-a angajat mama la biroul parlamentar, a rămas definitivă. Inspectorii de integritate stabiliseră că Oana Niculescu Mizil Ştefănescu Thme, deputat în Parlamentul României, a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea mamei sale, Lidia Niculescu Mizil Ştefănescu, începând cu data de 29 aprilie 2009, în cadrul Biroului Parlamentar deţinut în Circumscripţia electorală nr. 42 Bucureşti, încălcând, astfel, prevederile Legii 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

S. M.