21.4 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 17:17

Oamenii s-au săturat de austeritate, arată rezultatele scrutinului european

spot_img

Sindicatele europene: „UE trebuie să-și reorienteze politica în direcția nevoilor cetățenilor”

 austeritate - flickr.com

Confederația Europeană a Sindicatelor (CES) consideră că rezultatul alegerilor europene dovedește starea de saturație a cetățenilor în fața măsurilor de austeritate, a creșterii șomajului și degradării nivelului de trai, iar acest rezultat trimite un mesaj clar partidelor aflate la putere, se menționează într-un comunicat semnat de secretarul general al acestui organism, dna Bernadette Segol, relatează agenția EFE.

„Pentru cetățeni, criza nu s-a terminat. Salvarea euro a fost doar începutul. Adevărata miză este crearea de locuri de muncă pentru cei 26 de milioane de șomeri”, se precizează în text.

Această organizație a sindicatelor europene estimează că austeritatea nu este o soluție și că Europa are nevoie de mai multe investiții atât pe plan național, cât și european pentru a stimula creșterea economică durabilă și crearea de noi locuri de muncă, iar UE trebuie să-și reorienteze politica în direcția nevoilor cetățenilor.

În opinia organismului citat, primul test va fi cel al recomandărilor de politică economică pe care le va formula Comisia Europeană în luna iunie.

C.A.