10.1 C
București
duminică, 3 decembrie 2023 - 7:17
No menu items!

Oamenii plătesc taxe pentru ca statul să dea cu lopata

spot_img

Premierul Victor Ponta a atenţionat autorităţile locale să nu aştepte ca drumurile înzăpezite în perioada de iarnă să fie eliberate de către localnici cu lopata, arătând că aceasta este atribuţia statului, care încasează taxe şi impozite de la contribuabili.

„În mod sigur, fiecare om şi comunitate locală se va implica, dar povestea că să dea oamenii cu lopata…e o poveste. Sunt situaţii în care de-aia suntem stat, de-aia încasăm taxe şi impozite, de-aia avem o mulţime de autorităţi, instituţii, şefi şi adjuncţi de şefi, ca să nu le spunem oamenii că să dea ei cu lopata. O să dea şi ei cu lopata, dar nu pot să dea cu lopata doi metri de zăpadă sau să deszăpezească un drum de 50 kilometri, asta este atribuţia noastră”, a spus Ponta la videoconferinţa cu prefecţii.

În luna februarie, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu aflat în zonele înzăpezite din judeţele Buzău şi Vrancea, s-a declarat nemulţumit de faptul că militarii deszăpezesc drumurile, în timp ce localnicii „stau în casă la căldură”. Pe un ton exasperat, le-a spus jurnaliștilor că au un rol de jucat în educarea populației pentru nu mai poate fi plătită lenea la nesfârșit.

El a atenţionat că este necesar ca la nivel local să fie constituite servicii voluntare de intervenţie în cazuri de urgenţă, pentru recâştigarea unui spirit civic „diminuat” de anii anteriori.

Ulterior, Ungureanu a susţinut că nu i-a făcut „leneşi” pe sinistraţii din judeţele Buzău şi Vrancea, care nu îi ajutau pe militari la deszăpezire şi că nu este cazul să îşi ceară scuze, afirmând însă în acelaşi timp că lipsa de spirit civic nu poate fi sprijinită.