1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 8:11
No menu items!

Oamenii lui Ponta, cu Băsescu la Bruxelles

spot_img

Victor Ponta a anunţat că preşedintele Traian Băsescu va lua în delegaţia cu care merge la Bruxelles experţi care lucrează în cadrul Guvernului. Acest lucru ar fi fost solicitat chiar de către şeful statului care ar avea nevoie de asistenţa experţilor guvernamentali.

Aşadar, şeful statului va susţine poziţia României la Consiliului European privind exerciţiul bugetar al Uniunii Europene având consiliere din partea lui Gheorghe Gherghina, secretar de stat în Ministerul Finanţelor şi “artizan” al bugetelor de stat sub mai multe guvernări, Leonard Orban, ministrul Afacerilor Europene, Achim Irimescu, secretar de stat la Ministerul Agriculturii şi Luminiţa Odobescu, consilier în cancelaria primului-ministru.

“Eu am fost de acord ca ei să facă parte din delegaţia preşedintelui României. Mi s-a solicitat acest lucru şi am fost de acord. E foarte bine să asculţi de oameni care se pricep atunci când nu te pricepi”, a spus premierul.

El a precizat că poziţia României la Consiliul European va fi definitivată în cadrul viitoarei şedinţe de Guvern. “În această perioadă, experţii noştri au fost la Cotroceni şi l-au învăţat pe preşedinte ce să spună, că habar n-avea”, a adăugat Ponta.

Premierul i-a cerut preşedintelui Traian Băsescu ca la Consiliul European să-şi facă datoria faţă de români şi să susţină propunerea de buget făcută de către preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso amintind că, joi, amândoi au convenit că propunerea de buget a lui Herman van Rompuy este inacceptabilă. (A.M)