24.4 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 19:38
No menu items!

Oamenii lui Kovesi, răsplătiți cum se cuvine de Secția de procurori a CSM

spot_img

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat, în ședința de joi, câteva decizii interesante. 

În primul rând, i-au respins lui Radu George Bucurică delegarea în funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş Severin. Bucurică este celebrul procuror acuzat de hărțuire sexuală, faptă pentru care a scăpat de urmărire penală, prin clasarea dispusă de procuroarea Codruța Chindea, de la SIIJ. Anul trecut, Curtea de Apel Timișoara a dispus reluarea urmăririi penale, deși, între timp, șeful de atunci al SIIJ, Gheorghe Stan, devenit judecător consituțional, infirmase soluția. În aceeași perioadă, Bucurică a încercat, fără succes, să se transfere la Parchetul Capitalei.

O altă decizie interesantă a Secției de procurori este delegarea, pentru șase luni, a celebrei procuroare Dana Ana în funcția de procuror-șef adjunct al Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Procuror din garda veche a Laurei Codruța Kovesi, Dana Ana s-a făcut remarcată prin instrumentarea unor dosare grele, printre care „Gala Bute” și „Radu Mazăre”.

În fine, o ultimă decizie, luată prin suplimentarea ordinii de zi, este desemnarea procurorului DNA, Remus Budăi, formator în cadrul Institutului Naţional al Magitraturii, în cadrul Comisiei de interviu din cadrul procedurii de evaluare a propunerilor de numire în funcţiile de procuror general, precum și procurori-șefi ai DNA și DIICOT. Remus Budăi este și el un procuror preferat de Kovesi, pe când aceasta conducea DNA. El a fost membru și în comisia care s-a ocupat de desemnarea șefului SIIJ.

Ioana Theodoru