8.8 C
București
marți, 13 aprilie 2021 - 5:00

Oamenii fără măști vor fi supravegheați și depistați din aer cu drone

Ceretătorii de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială lucrează la fabricarea de drone care vor fi folosite în lupta contra COVID-19. Printre misiunile dronelor vor fi livrări urgente de hrană sau medicamente, dar și depistarea oamenilor care nu poartă mască, scrie libertatea.ro.

După modelul altor state europene, România se pregăteşte să intre şi ea în etapa supertehnologizată a combaterii noului coronavirus. O echipă de cercetători de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială face ultimele reglaje la cele patru drone pe care le va preda autorităților la mijlocul lunii septembrie. Roboții zburători vor putea intermedia o consultație medicală sau chiar depune pachete de până la 10 kg în satele izolate, iar în zonele aglomerate vor putea evalua numărul de persoane dintr-o mulțime și chiar să le atragă atenția celor care nu poartă mască.

Mai multe state occidentale au început deja să folosească aparatele de zbor fără pilot pentru a combate răspândirea COVID-19. De la sfârşitul lui septembrie, România se pregăteşte să intre şi ea în etapa supertehnologizată a combaterii noului coronavirus.

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială (INCAS) va preda Ministerului Educației patru drone, cu ajutorul cărora echipele de intervenție rapidă vor putea detecta grupuri mai mari de patru persoane, vor putea identifica persoane care nu poartă mască. De asemenea, vor transporta echipament sau vor căuta persoanele izolate, aflate în situații de urgență medicală.