3.9 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 20:01
No menu items!

Oamenii de afaceri sunt de acord cu reducerea CAS, deși există un risc

spot_img

Președintele Raiffeisen Bank, Steven van Groningen, membru în boardul Consiliului Investitorilor Străini, a declarat că reprezentanții mediului de afaceri sunt de acord, cu reducerea CAS, însă a arătat că există un risc real ca bugetul să nu respecte limitele impuse.

oam afaceri cotroceni

Steven van Groningen a prezentat punctele de vedere ale reprezentanților de la Asociația Oamenilor de Afaceri din România, camerele de comerț și de la Consiliul Investitorilor Străini.

S-a discutat mai mult pe principii și organizațiile de afaceri sunt, în principiu, de acord cu reducerea CAS, dar în comun cu președintele ne îngrijorează ce se va întâmpla dacă rămânem cu un deficit bugetar relativ mare. Este clar că, dacă avem un buget cu deficit mare care trebuie acoperit, se va acoperi prin taxe și aceasta este o îngrijorare care există. Degeaba micșorăm taxele astăzi, dacă trebuie iarăși mărite în viitor,

a spus Steven van Groningen.

Potrivit lui Groningen, reducerea CAS ar avea beneficii, dar este important să se prezinte impactul acestei măsuri. De asemenea, președintele băncii a apreciat că momentul oportun pentru reducerea CAS ar fi atunci când există un element de confort că această măsură poate fi implementată fără aplicarea de taxe noi în viitor. Steven van Groningen a subliniat că există un risc real și că oamenii de afaceri împărtășesc aceleași idei cu președintele Băsescu.

Președintele Traian Băsescu a avut, joi, la Palatul Cotroceni, consultări cu reprezentanții mediului de afaceri cu privire la reducerea CAS.

Șeful statului s-a întâlnit, luni, pe aceeași temă, cu premierul Victor Ponta și cu ministrul de Finanțe, Ioana Petrescu.

S.M.