21.5 C
București
sâmbătă, 3 iunie 2023 - 9:55
No menu items!

O voluntară de la Medici Fără Frontiere a fost infectată cu virusul Ebola

spot_img

Femeia contaminată a fost plasată în carantină, marţi, „încă de la apariţia primelor simptome”

 epidemie_ebola

O voluntară de origine franceză a Médecins sans Frontières (MSF) aflată în misiune la Monrovia, în Liberia, a fost contaminată de virusul Ebola, ea urmând să fie repatriată joi în Franța cu un avion special, a anunțat miercuri seară ONG-ul, citat de AFP.

MSF a precizat că femeia contaminată a fost plasată în carantină, marţi, „încă de la apariţia primelor simptome”. Testele de laborator realizate în aceeaşi zi au confirmat infectarea cu virusul Ebola.

Totodată, președintele MSF Franța a confirmat că ea este „prima colegă occidentală” de la ONG afectată. „Din păcate, am avut mai mulți colegi africani de la MSF care au fost de asemenea afectați”, a precizat el la canalul francez LCI.

MSF aplică protocoale de protecţie extrem de stricte. Totuşi, acest risc face parte din acest tip de intervenţii şi echipele noastre nu sunt complet ferite

Brice de la Vigne,

director de operaţiuni la MSF

Médecins sans Frontieres intervine ca răspuns la epidemia de Ebola în Africa de vest din martie. Mai mult de 2.000 de colaboratori ai ONG-ului francez lucrează în prezent în regiune, dintre care aproximativ 200 de voluntari internaționali, a precizat organizația.

C.A.