4.9 C
București
luni, 17 ianuarie 2022 - 20:27
No menu items!

O veste bună o dată cu zăpada: s-au deschis Pârtia Nouă şi pârtiile de altitudine de la Sinaia

spot_img

schi

La Sinaia iarna a început abia săptămâna aceasta pentru împătimiţii sporturilor de sezon. Până acum a fost fie prea puţină, fie prea multă zăpadă, dar zilele acestea pârtiile se deschid una după alta.

Pârtia Nouă a fost deschisă încă din 28 ianuarie, iar pârtiile de altitudine, începând de azi, 30 ianuarie. Aşa că 28 ianuarie a fost practic prima zi de schi din acest sezon la Sinaia. Potrivit lui Bogdan Fălcescu, administrator-director general al Transport Urban Sinaia, „Pârtia Nouă se prezintă în condiţii foarte bune şi de siguranţă pentru practicarea sporturilor de iarnă, iar stratul mediu de zăpadă măsoară aproximativ 40 de cm”.

Despre pârtiile de înălţime, administratorul spune că „schiorii şi celelalte categorii de practicanţi ai sporturilor de iarnă se vor bucura de 15 km de pârtii atent semnalizate, care îndeplinesc cele mai exigente criterii de calitate şi siguranţă. Pe pârtiile de altitudine, stratul mediu de zăpada măsoară, în acest moment, aproximativ 50 de cm.” Odată cu ele s-a deschis şi telescaunul din Valea Soarelui, cu o capacitate de transport de 1800 de persoane pe oră. În două-trei zile, administratorul speră că toate pârtiile vor fi deschise, deoarece utilajele lucrează deja la amenajarea lor.

 Pe lângă deschiderea, fie şi parţială, a pârtiilor, mai sunt şi alte vesti bune. Cei care se trezesc greu şi ajung mai târziu pe pârtii vor beneficia de un late skipass care costă 60 de lei si poate fi folosit după ora 14:00. Pentru a reduce cozile la telegondolă se va înfiinţa o nouă casierie începând de vineri, iar la toate casieriile se va putea plăti şi cu cardul.

La staţiile telegondolei şi la casieria inferioară a telescaunului din Valea Soarelui va exista Wi-Fi gratuit şi neparolat.

G.T.